Prehrana mladega mucka

Tako kot njene sorodnice velike mačke je vaša mucka po naravi pravi mesojedec. Njeni zobki, jeziček in prebavila so posebej prilagojeni in ustvarjeni za zauživanje mesa. Zato je treba prehrano naravnati ravno pravilno, da zadovoljite njene naravne prehranske potrebe.

Ker je mesojedec, potrebuje vaša mlada mucka veliko beljakovin in kompleksno ravnotežje hranilnih snovi. In ker tako hitro raste, potrebuje različne ravni hranilnih snovi kot odrasla mačka – vključno s pravilnim razmerjem kalcija in fosforja.

Beljakovine

Beljakovine so bistvene za zdravo rast, mišični tonus, kožuh, kožo in kremplje. Sestavljene so iz manjših enot, ki jih imenujemo aminokisline. Nekatere od teh – kot denimo tavrin in arginin – imenujemo esencialne aminokisline, kar pomeni, da jih vaša mlada mucka ne more proizvajati sama. Zato ji jih morate zagotoviti s prehrano.

Esencialne maščobne kisline

Vaša mlada mucka za zdravo kožo, kožuh, reproduktivni sistem in metabolizem potrebuje esencialne maščobne kisline. Le-te so pomemben vir energije, poleg tega pa obrokom dajo tisti pravi okus!

Vitamini

Vitamini so bistveni za vid, razvoj kosti in metabolizem vaše mlade mucke. Obstaja zelo veliko različnih vitaminov, vsak od njih pa opravlja prav posebno nalogo. Če si, recimo, vaša mlada mucka poškoduje tačko, ji bo ena vrsta vitamina pomagala pri zaustavitvi krvavenja, druga pa pri celjenju kože.

Minerali

Minerali vaši mladi mucki pomagajo do močnih zob in trdnih kosti. Glavni minerali, ki jih bo potrebovala, so kalcij, fosfor, kalij, natrijev klorid in magnezij. Vse te minerale boste v pravih odmerkih našli v celostni hrani za mlade mucke.

Ogljikovi hidrati in vlaknine

Ogljikovi hidrati vaši mladi mucki služijo kot vir energije. Poleg tega pa prehranske vlaknine pomagajo njeni prebavi.

Zaradi teh kompleksnih potreb morate svojo mlado mucko hraniti s posebno dieto. Whiskas® Junior – hrana za mlade mucke bo vašemu mačjemu prijateljčku zagotovila celostno in uravnoteženo prehrano z vsemi beljakovinami in hranilnimi snovmi, ki jih potrebuje, da zraste v zdravo in zadovoljno mačko.