Mačkam prijazen dom

Kot njene velike sorodnice v divjini bo tudi vaša mačka mnogo časa preživela z raziskovanjem in varovanjem svojega ozemlja – ali z drugimi besedami: vašega doma!

Preudariti velja, kakšne preproge imate v stanovanju.

Tu boste našli več dobrih načinov, da svoji mački omogočite izživljanje njenih naravnih nagonov, tako da bo vaš dom čim bolj mačkam prijazen.

Domače nevarnosti

Neodvisni duh vaše mačke pomeni, da je izredno radovedna. To pomeni, da lahko ušpiči marsikaj, predvsem če jo pustite samo doma.

Storite lahko veliko reči, da naredite domovanje mačkam prijazno.

Seveda pa je njen naravni nagon po preživetju izrazito močan in je zato z vsako rečjo, ki je ne pozna, zelo oprezna.

Da bo mački poleti hladno

Tako kot njene sorodnice velike mačke se tudi vaša mačka rada preteguje in poležava na soncu. To početje ji je celo tako všeč, da lahko ostane zunaj predolgo in jo sonce opeče.

Zapomnite si, da na soncu ni treba paziti le vam, temveč tudi vaši mački.

Predvsem je nevarno, če leži na vroči terasi. Sončne opekline bodo bolj pogoste, če ima mačka svetlo dlako ter rožnat smrček ali kožo.

Zunanji svet

Vaša mačka je ravno taka kot njene velike sorodnice: rojena raziskovalka z veliko mero radovednosti. Čeprav je mnogo mačk popolnoma zadovoljnih, če ostanejo notri, bo za vašo morda svet izza mačje lopute preveč mikaven, predvsem če imate mačka.

Če imate vrt, si omislite zaščitno ogrado, kjer se bo vaša mačka lahko brez težav sprehajala.

Če se zaradi vaše mačke, ki se potepa naokoli, počutite nelagodno, vam predlagamo nekaj pristopov za uravnavanje njenega naravnega vedenja, ne da bi jo pri tem preveč omejevali.