Hranilne snovi, ki jih vaša mačka potrebuje

V divjini velike mačke vse hranilne snovi pridobijo iz svojega ulova. Medtem ko vaša mačka sicer deli naravne nagone svojih velikih sorodnic in svoj ulov požre, pa vseeno potrebuje vašo pomoč za uravnoteženo, zdravo prehrano. Zato je priporočljivo, da se poučite o njenih potrebah.

Dobra oskrba z minerali bo vaši mački zagotovila močne ter trdne zobe in kosti. 

Vitamini za rast

Vaša mačka potrebuje vitamine za vse mogoče telesne funkcije. Pomagajo njenemu vidu, rasti kosti in presnovi – skoraj vsak del njenega telesa potrebuje iz tega ali onega razloga vitamine.

Posebna prehrana v primeru alergij na hrano

Nekateri ljudje so alergični na mačke – ampak ali ste vedeli, da so nekatere mačke alergične na različne vrste hrane? Če veterinar pri vaši mački ugotovi alergijo na hrano, je najlažja rešitev, da ji preprečite zauživanje problematične hrane.

 Prva stvar, po kateri vas bo vprašal veterinar, je seznam hrane, ki jo vaša mačka redno zauživa.

Izločevalna dieta

Če dobro veste, da obstaja težava s prehrano, vendar niste prepričani katera hrana povzroča težavo, vam bo veterinar pomagal pri sestavi "izločevalne diete".

Vse o mačji meti

Mačja meta je ena tistih stvari, ki mačke popolnoma obnorijo. Vašo mačko spodbuja k igri, vadbi in splošnemu dobremu počutju. Zakaj pa mačja meta sploh privlači mačke? Kako jo lahko uporabimo sebi v prid?

Mačja meta ne povzroča zasvojenosti, zato ni skrbi, da bi ji škodovala.

Kaj je mačja meta?

Mačja meta je trajna zel iz družine ustnatic. Ljudje so koristili zdravilne učinke mačje mete za mnogo različnih obolenj že v času starodavnih Rimljanov. Mačke pa – ne morejo se je naveličati!