Navajanje na mačjo hrano za odrasle

Ko se bo vaš mali mačji prijateljček približeval prvemu rojstnemu dnevu, bo pripravljen na prehranjevanje z uravnoteženo hrano za odrasle mačke, ki bo zadostovala njegovim potrebam. Vaša mlada mucka je zelo občutljiva na spremembe okusov in temperature, kakor tudi na spremembe v prehranjevanju, zato jo čim bolj obzirno privadite na novo hrano.

Kdaj zamenjati prehrano

Vaša mlada mucka bo pripravljena na hrano za odrasle mačke v starosti približno dvanajstih mesecev.

Kako preiti na hrano za odrasle

Hrano zamenjajte postopoma v času enega tedna. Vsakih nekaj dni dodajte nekoliko več nove hrane ter odstranite nekaj stare, dokler zamenjava ni dokončna.

Temperatura hrane

Tako kot njene sorodnice velike mačke je vaša mucka po naravi rojeni plenilec. Njen naravni nagon ji pravi, naj požre le tisto, kar je ravnokar uplenila. Zato ima hrano raje na sobni temperaturi kot hladno iz hladilnika.

Uravnotežena hrana za odrasle

Sedaj je odrasla mačka, in kot taka potrebuje prehrano za odrasle, ki je kompleksna in hkrati uravnotežena. Zato je zelo pomembno, da jo hranite s posebno pripravljeno mačjo hrano, polno primernih beljakovin in hranilnih snovi. Taka hrana je denimo Whiskas® mokra hrana v vrečkah za odrasle mačke 1+.