Vzpostavljanje rutine

Želeli si boste, da se vaša ljubka mala mucka čim hitreje in srečno navadi novega doma. Dobra priprava na to je vzpostavitev nekaj osnovnih rutin, zato vam predstavljamo nekaj navad, ki jih je dobro osvojiti.

Privajanje na stranišče

Vaša mala mucka je po naravi rada čista in urejena. Njenemu naravnemu nagonu boste pomagali, če stranišče postavite na zasebno mesto, ki bo čim bolj oddaljeno od hrane in vode. Pokažite ji, kje je stranišče, in hitro se ga bo navadila.

Čas za hranjenje

Celostni in uravnoteženi obroki – kot denimo hrana v vrečkah Whiskas® Junior – bodo vašo mlado mucko oskrbeli z vsemi beljakovinami in hranilnimi snovmi, ki jih potrebuje. Dokler bo še majhna, bo potrebovala majhne in pogoste obroke. Ko pa bo starejša, jo lahko hranite dvakrat na dan. Vaša mucka se bo navadila urnika hranjenja in bo sčasoma pričakovala, da obroke dobi ob pričakovanih urah, tako da je nikar ne razočarajte!

Čas za igro

Ste vedeli, da je vaša mala mucka vedno na preži za plenom? Ni boljšega načina, da ustrežete njenim naravnim nagonom, kot igra. Poskusite vsak dan več 10- do 15-minutnih igralnih seans, predvsem če je notranja mačka. Izberite majhne igračke, ki jih bo z veseljem zalezovala, lovila in jih napadala.

Čas za ljubkovanje

Prav tako kot se vaša mala mucka spomni časa za obrok, bo tudi vedela, kdaj je čas za crkljanje. Torej, če se odločite, da jo boste pocrkljali zjutraj ali zvečer, ko se vrnete iz službe – namenite ji veliko pozornosti ob pravih trenutkih.

Čas za spanje

Vaša mala mucka bo najbrž sama izbrala pravi kraj za spanje, najbrž na odejici v svoji postelji, čeprav se vedno lahko zgodi, da si bo izbrala vaš najljubši kos obleke! Ko si bo enkrat zase uredila udobno gnezdo, ga poskušajte čim manj spreminjati.