Odsotnost

Ko je čas za dopust – ali če morate le za nekaj dni pustiti mucko samo – boste morali razmisliti o najboljšem načinu oskrbe med vašo odsotnostjo. Podajamo nekaj najboljših možnosti.

Mačji hoteli

Povprašajte veterinarja – ali prijatelja, ki ima tudi mačko – če lahko morda priporoči primeren mačji hotel, v katerem bi lahko bivala vaša mucka. Najprej obiščite mačji hotel, da se prepričate, če vam začasni dom za vašega mačjega prijateljčka res ustreza. Predvsem preverite, ali je čist in v njem ne zaudarja. Ko boste na koncu tja odpeljali svojo mlado mucko, naj ima s seboj najljubšo igračko, odejico ali posteljico, da se bo v novem okolju počutila čim bolj udobno.

Hranjene doma

Če boste odsotni le nekaj dni, bi lahko uporabili službo za oskrbo mačk na domu. Pazite, da jim ne sporočite točnega datuma odhoda, dokler nimate z njimi podpisane pogodbe.

Mačja varuška

Zakaj ne bi vprašali prijatelja ali sorodnika, ki ima rad mačke, če bi skrbel za vašo malo mucko? Na tak način bo mucka lahko ostala v varnem in znanem okolju lastnega doma. Ne pozabite mačji varuški podati jasnih navodil glede dnevnih rutin vaše muce – to vključuje tudi njena najljubša skrivališča.

Mucki v zraku

Če želite z mačko leteti v tujino, ne pozabite povprašati pri letalskem prevozniku o zahtevah in omejitvah. Z veterinarjem se pogovorite tudi o tem, kaj vse boste potrebovali – to vključuje stvari kot so potni listi, zdravstveni certifikati in imunizacije, ki ustrezajo zahtevam v državi, v katero potujete.