Čim bolj uspešen čas za igro

Vaša ljubka mala mucka je vedno pripravljena na lov. Če bo zaznala pravilno kombinacijo premikov in zvokov, se bo le stežka uprla napadu. Zato je zelo pomembno, da ima priložnost svoj naravni nagon tudi izživeti, da ne bo sicer napadala vas, vaših oblačil ali pohištva!

Igranje je nujna vsakodnevna dejavnost, predvsem če gre za notranjo mačko. Oba imata od tega koristi: vi igraje poglabljate svoj odnos z mucko, ona pa bo ohranjala aktivno ter zdravo dušo in telo. Dovolite, da vam navedemo nekaj odličnih načinov, kako z igro poskrbeti za ustrezno stimulacijo.

Igrače

Vaša igriva mala mucka ljubi vse možne igračke, od plišastih mišk in polnjenih žakeljčkov za mačke, skokic za mačke, žog z igračkami, perja in predmetov na vrvici. Predvsem pa so ji všeč predmeti, ki jih vi lahko premikate, vlečete ali skrijete iz njenega vidnega polja! Ne bo se treba dolgo igrati in že vam bo mucka razkazala vse svoje naravne plenilske instinkte – svoje igračke bo zalezovala in napadala.

Igre, ki se jih lahko igrate skupaj

• skrivalnice – v kartonsko škatlo izrežite luknjo in občudujte, kako rada se vaša mucka z njo igra in v njej skriva
• miška na vrvici – vaša mala mucka bo navdušena, če boste pred njo pustili viseti predmet, ki ga komaj doseže
• žgečkanje s perjem – oba se bosta odlično zabavala, ko bo vaša mala mucka poskušala doseči pero (pazite se njenih malih krempljev!)
• mačji ribolov – vaša mala mucka bo navdušeno tekala za predmetom, ki je privezan na vrvico, potegnite ga vstran in oglejte si njene napade!
• izpopolnjen napad – kartonasti valj bo poskrbel za ure in ure zabave za vas in vašo malo mucko, predvsem če na enem koncu kaj pogleda ven!

Med igranjem ne pozabite pustiti mucki, da sem ter tja tudi zmaga. Če ji ne boste pustili zmage, bo hitro obupano ugotovila, da ne more zadovoljiti svojih naravnih nagonov.