Zgodnje učenje

Stvari, ki jih bo vaša mala mucka doživela v prvih nekaj mesecih, bodo vplivale na njeno nadaljnje življenje. Več kot bo doživela v tem pomembnem življenjskem obdobju, bolj zaupljiva in prijazna bo kot odrasla mačka.

Mama ve najbolje

Prva in najbolj pomembna učiteljica mlade mucke je njena mama. Svoje mlade mucke bo naučila vse, kar morajo vedeti za preživetje – od nege kožuha in krempljev do hoje na stranišče.

Zgodnje učenje se pozna skozi vse življenje

V starosti osmih tednov se je vaša mala mucka od mame naučila vsega, česar jo je lahko naučila. To pomeni, da morate vajeti vzeti v roke vi! Po naravi je vaš mačji prijateljček rojen lovec, ki za preživetje odgovarja sam. Vi morate zadovoljiti muckine plenilske nagone, je naučiti primernega vedenja (uporaba praskalnega stebra, denimo) in si pridobiti njeno zaupanje ter ljubezen.

Življenje z vami in vašo družino

Vaša mala mucka bo svoj značaj večinoma oblikovala med drugim in sedmim tednom življenja. Če ima v tem času veliko stikov z ljudmi, kot odrasla mačka najverjetneje ne bo pretirano sramežljiva. Če želite, da bo vaša mlada mucka odkrit in aktiven član vaše družine, jo morate že od samega začetka veliko dvigati, božati in z njo veliko govoriti.

Vsakodnevni predmeti

Naš vsakdan je poln predmetov in stvari, ki se bodo na začetku vaši mucki zdele nenavadne, denimo potovanje v avtu ali sesanje preproge s sesalnikom. Na le-te prizore jo navadite čim prej. Bolj kot malo mucko izpostavljate vsakodnevnemu poteku dogodkov, bolj samozavestna bo.

Pokušanje različnih jedi

V divjini velike mačke po naravni poti spoznajo veliko število okusov in tekstur. Zato ni slaba ideja, če svoji mladi mucki že zgodaj ponudite mnogo okusov in tekstur. Tudi pozneje v življenju ji boste zato lažje menjavali jedilnik. Žepki in suha hrana Whiskas® Junior je na voljo v mnogih različnih okusih, ki ne bodo zadovoljili le njenih brbončic, temveč tudi njene prehranske potrebe.