Hranjenje starejše mačke

Naravno vedenje vaše mačke bo držalo vse življenje – aktivna in radovedna pa bo najverjetneje ostala dolga leta. Včasih boste le stežka verjeli, da se sploh stara!

Vendar se stara, in njene prehranske potrebe se bodo z leti spremenile. Po sedmem letu starosti bo pomembno, da ji ponudite prehrano, ki je primerna za starejšo mačko. Na primer linijo mačje hrane Whiskas® Senior , ki vsebuje dodatek tavrina za boljši vid in srce, ter cink in linolno kislino za zdravo kožo in kožuh. Vsebuje tudi ravno pravšnjo količino fosforja, ki ohranja zdrava sečila!

Vprašanje prebave

Vaša starejša mačka morda ne bo zmogla več prebaviti hrane tako dobro kot v mlajših letih. To pomeni, da je padla učinkovitost absorpcije hranilnih snovi. Če boste mačko postavili na ustrezno dieto, bo njeno telo lažje preneslo spremembe, kar bo podaljšalo njeno življenjsko dobo in kakovost življenja.

Pazite na njeno težo

Ker vaša mačka ni več tako aktivna, kot je bila nekoč, boste morda opazili, da postaja nekoliko debelušna! Možna je tudi obratna situacija – ker njeno telo hrane ne presnavlja več dovolj dobro, lahko izgubi na telesni teži. Bodite pozorni na njeno telesno težo, tako da jo redno tehtate in preverjate njeno telo.

Če vas njena telesna teža skrbi, poskusite ustrezno prilagoditi količino hrane. Če se težava nadaljuje, se obrnite na veterinarja.