Ohranjanje kožuha v dobrem stanju

Skozi življenje bo vaša mačka veliko časa namenila svojemu naravnemu nagonu po negi. Ne le da krtačenje ohranja kožuh v dobrem stanju, pomaga tudi pri nadzoru parazitov ter utrjuje družabne vezi.

Ko pa se vaša mačka postara, bo imela večje težave pri vzdrževanju bleščečega in zdravega kožuha. Če zapostavi nego, lahko koža vaše mačke postane luskasta, kožuh pa dobi bele ali sive dlake.

Pomoč pri negi

Verjetno ste že od nekdaj pomagali mački pri negi kožuha in uživali v teh lepih trenutkih poglabljanja prijateljstva med vama. Zato kar vzdržujte redno nego, ki bo pripomogla pri ohranjanju svetlečega in zdravega kožuha ter mehke kože. Ne pozabite, da boste z njo morda morali rokovati nekoliko bolj previdno kot v prejšnjih časih, ko je bila še urna in gibčna mladenka.

Grozni vozli

Če se kožuh vaše mačke močno vozla, boste morda imeli težave z reševanjem situacije – ne vi ne mačka ne bosta uživala v tem početju! Če ima res veliko vozlov, jo odpeljite k veterinarju na striženje.

Pravilni jedilnik

Prehrana igra res veliko vlogo pri stanju kožuha vaše mačke. Ko se vaša mačka postara, ji bo morda težje absorbirati vse hranilne snovi, ki jih potrebuje za lep kožuh. Zato morate zagotoviti, da dobi pravilno hrano za svojo starost. Linija hrane Whiskas® 7+ je izdelana za potrebe starejših mačk. Vsebuje cink in linolno kislino v v pravilno odmerjenih količinah za zdravo kožo in kožuh.