Igra s starejšo mačko

Kar se vaše mačke tiče, je bila igra vedno najboljši način za vzdrževanje lovskih sposobnosti. To naravno vedenje se nič ne spremeni, samo zato ker je pač nekoliko starejša. Dokler jo bodo držale noge se bo vaša mačka podila za igračami in se šla skrivalnice!

Vseeno pa boste morda opazili, da starejša mačka nima več toliko energije, kot je je imela pred leti. Včasih je manjši nivo aktivnosti eden redkih znakov, da se sploh stara.

Ko mačka počiva

Ko se vaša mačka postara, ji bo morda ljubša udobna in topla blazina v kotu, kot pa dogodivščina zunaj na prostem. Igre, ki sta si jih skupaj izmislila in se jih svojčas ni mogla naveličati, morda postajajo malenkost prezahtevne. Te spremembe se lahko pojavijo seveda šele, ko bo mačka že resno v letih, zato so možnosti, da se bo še leta in leta veselo igrala, dobre.

Vzdrževanje zanimanja

Včasih morate vložiti kar veliko napora, da se vaša mačka ne preneha zabavati. Ko postane starejša, se boste morali potruditi še bolj! Poskusite eksperimentirati z različnimi igračami – zelo verjetno boste našli kakšno, ki ji je še vedno všeč, čeprav njena zmožnost koncentracije še zdaleč ni več ista. Ne pretiravajte – siliti mačko k igranju bo obema uničilo užitek!