Mačka pri veterinarju

Vaša mačka je po naravi samotarska in neodvisna. Tako kot njene sorodnice velike mačke v divjini je navajena, da pazi sama nase. Včasih pa le potrebuje nekaj pomoči. Zato je pomembno, da jo odpeljete k zdravniku, če vas skrbi za njeno zdravstveno stanje.

Imejte podatke o vašem izbranem veterinarju vedno pri roki – tudi delovni čas in postopke za nujne primere izven delovnega časa. In ne pozabite, da vam veterinar lahko pomaga tudi po telefonu, če mačke ne morete odpeljati do njega.

Razmišljanje vnaprej

Če menite, da bo vaša mačka morda potrebovala anestetik, lahko pomagate veterinarju in ji ne ponudite hrane in pijače, preden se odpravite na pot. Tudi če gre za nujen primer, pokličite veterinarja, da bo vnaprej seznanjen z vašim prihodom. To mu bo dalo dovolj časa, da se pripravi na vaš obisk.

Udobna pot do tja

Zavoljo varnosti vaše mačke morate med potovanjem poskrbeti, da je njeno gibanje primerno omejeno. Najboljša možnost je uporaba transportne kletke s ključavnico. Če nimate transportne kletke, uporabite trdno in trpežno kartonasto škatlo. V kartonasto škatlo izrežite nekaj lukenj za prezračevanje in jo dobro zaprite, tako da mačka iz nje ne more uiti.

Seveda je popolnoma naravno, da vas skrbi za udobje vaše mačke med potjo do veterinarja, vendar ne pretiravajte z oblazinjenjem kletke ali škatle – v nasprotnem primeru bo zmanjkalo prostora za mačko! Star pulover ali nekaj plasti časopisnega papirja ji bo zadostovalo.

Najsi gre za rutinski obisk veterinarja ali za nujen primer, predvsem ne pozabite ostati mirni. S tolažilnimi besedami in priljubljeno igračko boste mački zagotovili čim bolj udobno počutje.