Zunanji svet

Vaša mačka je ravno taka kot njene velike sorodnice: rojena raziskovalka z veliko mero radovednosti. Čeprav je mnogo mačk popolnoma zadovoljnih, če ostanejo notri, bo za vašo morda svet izza mačje lopute preveč mikaven, predvsem če imate mačka.

Če se zaradi vaše mačke, ki se potepa naokoli, počutite nelagodno, vam predlagamo nekaj pristopov za uravnavanje njenega naravnega vedenja, ne da bi jo pri tem preveč omejevali.

Prosta pot

Če svoji mački pustite raziskovati zunanji svet, je najbolje, da ji priskrbite ovratnik z imenom in zvončkom, ki bo posvaril morebitni plen. Ovratnik mora imeti elastični del, ki bo omogočal mački, da se izmuzne iz ovratnika, če se le-ta zatakne ob prepreko.

Mački prijazen vrt

Če imate vrt, si omislite zaščitno ogrado, znotraj katere se bo vaša mačka lahko brez težav sprehajala. Uporabite močne in trdne lesene droge in žičnato mrežo ter ne pozabite na pokrite predele, pod katere se mačka lahko skrije ob slabem vremenu ali žgočem soncu. S praskalnim stebrom in različno visokimi policami, po katerih lahko pleza, bo vse skupaj še bolj zabavno.