Igrače za mačke

Vaša mačka je rojen lovec, tako kot njene sorodnice velike mačke v divjini. Če se boste z njo igrali, ji boste pomagali uriti njene plenilske nagone. Na tak način ostane mačka v dobrem telesnem stanju, poleg tega pa z njo preživite veliko zabavnih uric.

Čas za igro se poplača, vendar ne pozabite, da je mačke veliko težje zadovoljiti kot pse. Najbolje je, če vam uspe mačko prepričati, da je bilo igranje že od samega začetka njena ideja!

Predmeti na vrvicah

Zaradi svojih naravnih plenilskih nagonov bo vaša mačka navdušena nad vsem, kar bo podobno plenu, kot na primer nad igračo, pritrjeno na vrvico. Migljajte s plišasto igračko pred mačko in opazili boste, kako se pretvarja, da je velika divja mačka. S tovrstnimi igrami bo kar dolgo aktivna in navdušena, vi pa lahko igro še dodatno poživite, če vključite kakšno pero ali drug predmet, ki ga lahko napada s tačkami. Oprezno, da vas pri tem ne popraska!

Izdelovanje lastnih igrač

Ni treba zapraviti premoženja za drage mačje igrače. Če je vaši mački všeč zvok in otip šumečega papirja, ji za igro ponudite veliko papirnato vrečko. Dolgo se bo z njo zabavala – za še več zabave pa lahko v vrečko dodate še kakšno igračko.

Nekaj idej za preproste igrače, ki jih lahko sami naredite doma:

• obstojen plutovinast zamašek
• prazen tulec za darilni papir s pritrjeno dolgo, pisano vrvico
• stare teniške žogice
• stare nogavice napolnite s tkanino

Kartonska embalaža

Eden najenostavnejših načinov za veliko zabave je kartonasta škatla, s katero se mačka lahko po mili volji igra. Škatla je odličen zabaviščni park, poleg tega pa v vročih poletnih dneh nudi senco. Če imate več kot eno mačko, jo bodo uporabljale za igranje skrivalnic.

Za še več zabave lahko poskrbite s kakšno luknjo v kartonski embalaži. Izberite trpežno kartonsko škatlo in pazite, da je mačka ne začne gristi.