Trebušne težavice

Tako kot vaš prebavni sistem tudi muckin pretvarja zaužito hrano v energijo. Če ne deluje dobro, lahko to vpliva na trebušček in vodi do driske ali zaprtja. Če vaša mala mucka kaže kateregakoli od teh znakov, je priporočljiv pregled pri veterinarju.

Bruhanje

Nič ni hudega, če opazite, da vaša mala mucka sem ter tja bruha. Kot vse druge mačke bo tudi ona to počela zato, da se obvaruje pred škodljivimi snovmi. Če pa vaša mlada mucka redno bruha in vas prične skrbeti za njeno zdravje, potem jo odpeljite k veterinarju.

Driska

Drisko lahko povzroči menjava hrane, prevelike količine hrane ali okužbe. Vaša mucka bi morala vsaj enkrat na dan odvajati blato. Zato bodite pozorni na morebitne spremembe. Driska povzroča dehidracijo, kar za vašo mucko nikakor ni dobro. Posvetujte in prepričajte se pri veterinarju.

Zaprtje

Če opazite, da se vaša mucka na stranišču napenja, gre lahko za zaprtje. Tako kot driska je lahko tudi zaprtje posledica spremembe v prehrani, prevelikih količin hrane ali katerega od vnetij. Če se znaki kažejo več kot 48 ur, se je najbolje posvetovati z veterinarjem.